Wereldwijd
Al jaren organiseren de Lionsclubs in samenwerking met de Verenigde Naties de Peace Poster Contest (PPC) of wel een wereldwijde Vredesposterwedstrijd. Kinderen over de hele wereld in de leeftijd van 11 tot 13 jaar tekenen op school een poster met Vrede als onderwerp. Ook in Leidschendam-Voorburg zal de wedstrijd wederom worden gehouden, na de zomervakantie.

Leidschendam-Voorburg
In augustus zal op vele basisscholen de Lions International Vredesposterwedstrijd beginnen, met dit jaar als thema ‘Elkaar Helpen Geeft Vrede’. Bob Wesselius, van Lionsclub Voorburg: ,,Door de coronatoestanden is het niet gelukt om alle basisscholen mee te krijgen. Wel doen 13 groepen 8 mee van basisscholen Nieuw Vreugd en Rust, St Maartens, De Vijverhof, De Driemaster, Groen van Prinsterer, Professor Casimir, De Lusthof en Cascade; bij elkaar ruim 400 leerlingen. Scholen kunnen zich nog aanmelden via voorburg@lions.nl.

Winnaars
Onder voorbehoud van de coronamaatregelen is de opzet van de wedstrijd als volgt. In elke groep worden de drie beste tekenaars in de week voor de herfstvakantie door een vakkundige jury geselecteerd en gehuldigd. De twee mooiste posters van elke groep worden geëxposeerd in de bibliotheek in Voorburg vanaf de herfstvakantie tot de finale op vrijdag 13 november.”

In deze periode kan het publiek in de bibliotheek een stem uitbrengen op hun favoriete poster. Op deze finaledatum zal wethouder Juliette Bouw twee prijzen uitreiken: een juryprijs voor de beste poster, geselecteerd door de vakkundige jury en de publieksprijs voor de favoriete poster met de meeste stemmen van het publiek.

Winnaar Nederland - New York
Deze twee posters dingen mee naar de beste van Nederland. De nationaal winnende poster gaat vervolgens, samen met de winnende posters van de andere deelnemende landen naar New York. In het VN-Hoofdkwartier wordt uit al die nationale finalisten de beste van de wereld gekozen. Deze internationale winnaar krijgt een hoofdprijs van 5.000 dollar en een reis met 2 begeleiders naar het VN-Hoofdkwartier in New York voor de prijsuitreiking.