Lionsclub Voorburg Prinses Marianne actief op de Nationale Ouderendag 2017

Het Nationale Ouderenfonds heeft in 2017 voor de negende keer de Nationale Ouderendag georganiseerd. Iedereen die wat ouder is (vanaf circa 70+) en niet of nauwelijks in staat is iets leuks te ondernemen kon zich aanmelden bij de gemeenten die actief zijn op de Nationale Ouderendag. In Leidschendam-Voorburg is dit jaar voor het eerst een comité gevormd. Een recordaantal ouderen liet weten graag een wens in vervulling te willen laten gaan, evenveel vrijwilligers ter begeleiding werden gevonden. En zo genoten maar liefst 70 ouderen op vrijdag 6 oktober van een fantastische dag.

Een terugblik: Mevrouw Lustenhouwer, bijna 100, wilde zo graag eens in het reuzenrad in Scheveningen. Hoogtevrees kent zij niet. Haar begeleidende vrijwilligster, Marijke van Schie, bleef liever beneden staan. Marijke: “Wat was het een leuke dag. Mevrouw heeft enorm genoten. Zij zat in een speciaal VIP-compartimentje met een glazen bodem, zodat het uitzicht extra spectaculair was.” Kort voordat het reuzenradritje van start zou gaan werden beide dames verrast door Hart van Nederland die in de editie van die avond aandacht schonk aan de mooie wens van mevrouw Lustenhouwer en heel Nederland liet meegenieten. Ook mevrouw Haars uit De Mantel toog die middag naar Scheveningen en genoot, samen met begeleidende vrijwilligster Marianne Knijnenburg, eveneens volop van het heerlijke oktoberzonnetje.

Verder werd er deze dag genoten van een boottochtje Biesbosch, een havenrondvaart in Rotterdam, een lunch in Meyendel, een bezoekje aan Blijdorp, een behandeling bij een schoonheidsspecialist èn de panda’s in Dierenpark Rhenen.

De dag werd afgesloten met een bijeenkomst in de kantine van RKAVV in Leidschendam. Lokaal voorzitter Nationale Ouderendagcomité Maria van den Akker speechte enthousiast over het welslagen van de dag. Uiteindelijk worden maar liefst ruim 100 wensen vervuld. Ook werd dank uitgesproken aan de vele sponsoren, waaronder gemeente Leidschendam-Voorburg, Vlietwensen, Van Ravesteynfonds, RKAVV en Woej en aan de vele vrijwilligers, onder meer van Lionsclub Voorburg Prinses Marianne, die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt.